It Griene Strân

Naast het runnen van camping Sudersé hebben wij ook een biologisch landbouwbedrijf genaamd “It Griene Strân" met een grootte van ca. 27 ha. Een gedeelte van deze landbouwgrond wordt jaarlijks verhuurd voor de teelt van voedergewassen voor de koeien van een nabijgelegen biologische melkveehouders.

Het overige land wordt zelf beteeld. Wij verbouwen consumptie aardappels en diverse groentes. Alle groentes die we zelf verbouwen vinden hun weg naar de consument via o.a. de markten van Bioweb in Leeuwarden en Drachten, De Streekboer en Hofweb.

Jij kunt ook genieten van onze heerlijke biologische en onbespoten groente en aardappels. Je kunt het dagelijks bestellen bij de receptie.

 

De geschiedenis

In de jaren na de tweede wereldoorlog, werd de polder tussen Workum en het IJsselmeer ontgonnen, ingericht als landbouwgebied. Dat kon omdat door de aanleg van de Afsluitdijk, 1928-1932, het gebied droog kwam te liggen. Het water veranderde bovendien van brak naar zoet. Vanaf 1934 - 1943, dus ook tijdens de Tweede Wereldoorlog, is er langs de kust een zomerdijk aangelegd. Hierdoor kwam de polder definitief droog te liggen en vestigden zich verscheidende boeren uit Workum en omstreken zich hier met hun vee- of akkerbouw bedrijf.

Deze polder bestond uit twee delen en werd gescheiden door een zandbank (tegenwoordig de Slinkewei). Het ene deel, de polder Het Geele Strand met vooral zandgrond en het andere deel, de polder Het Groene Strand (It Griene Strân) met vruchtbare kleigrond. In deze polder hebben wij ons biologisch landbouwbedrijf.

Gratis Wifi

Op heel onze camping heeft u gratis toegang tot draadloos internet.

Volg ons!

Twitter Camping Sudersé Workum
Google+ Camping Sudersé Workum
Facebook Camping Sudersé Workum
Pinterest Camping Sudersé Workum